
-
Priprema20 min
-
Kuhanje20 min
-
Broj osoba4
Jednostavno, zdravo i ukusno jelo – riža sa patlidžanom i paradajzom donosi pravi mediteranski duh na vaš sto. Aromatično povrće prženo na maslinovom ulju savršeno se spaja s mekanom rižom, stvarajući lagan i hranljiv obrok. Ovaj recept je veganski, lako se priprema i idealan je za ručak ili večeru kada želite nešto brzo, a nutritivno bogato.
Sastojci
Koraci
Rižu skuhajte prema uputstvu na pakovanju.
U tavi zagrijte maslinovo ulje.
Dodajte luk i pržite, par minuta, dok ne omekša.
Zatim dodajte patlidžan i pržite još 10 minuta.
Dodajte paradajz i pržite još 4-5 minuta.
Po želji začinite biberom i soli i izmiješajte.
Rižu rasporedite u tanjire tako što ćete u sredini ostaviti udubljenje, a u sredinu rasporedite povrće i poslužite. Prijatno!
Riža sa patlidžanom i paradajzom
Sastojci
Follow The Directions

Rižu skuhajte prema uputstvu na pakovanju.

U tavi zagrijte maslinovo ulje.

Dodajte luk i pržite, par minuta, dok ne omekša.

Zatim dodajte patlidžan i pržite još 10 minuta.

Dodajte paradajz i pržite još 4-5 minuta.

Po želji začinite biberom i soli i izmiješajte.

Rižu rasporedite u tanjire tako što ćete u sredini ostaviti udubljenje, a u sredinu rasporedite povrće i poslužite. Prijatno!